Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ




Με αφορμή τις σημερινές εκλογές στο Ισραήλ, εκλογές που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία της εξωτερικής του πολιτικής μεταφέρω στο blog το παρακάτω άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ που νομίζω ότι αποτυπώνει σε ένα βαθμό το κλίμα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή αυτής της χώρας. Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα "ΠΡΙΝ" (8/2/2009)

Εκλογές μεθαύριο στο Ισραήλ και έχουν φρίξει όλοι οι ξένοι παρατηρητές με τις τάσεις ραγδαίας φασιστικοποίησης της χώρας, που παρατηρήται μετά τον πόλεμο και τις ανηλεείς σφαγές Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Όχι μόνο σαρώνει το ακροδεξιό κόμμα του Βενιαμίν Νετανιάχου που θεωρείται σίγουρος νικητής των εκλογών της Τρίτης αλλά επιπλέον όλοι έχουν τρομάξει από το δημοσκοπικό καλπασμό του ανοιχτά φασιστικού κόμματος του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Οι φασίστες απειλούν μάλιστα να ξεπεράσουν ακόμη και το Εργατικό Κόμμα του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, το κόμμα που επί δεκαετίες ηγήθηκε της οικοδόμησης του Ισραήλ και να γίνουν τρίτο κόμμα!
"Ένα κατάμαυρο άλογο μπαίνει στην κούρσα των επερχόμενων εκλογών" έγραφε σχετικά με τους τίτλους στο χθεσινό τεύχος η Εκόνομιστ. "Ο Λίμπερμαν, το σκοτεινό άλογο, χαρακτηρίζεται από την Αριστερά ως ρατσιστής ακόμη και φασίστας", γράφει το βρετανικό περιοδικό. Δεν πρόκειται για αβάσιμο χαρακτηρισμό. Το κύριο σημείο του προγράμματός του είναι η αφαίρεση της ισραηλινής υπηκοότητας από... 1.200.000 Παλαιστίνιους και η απέλασή τους από το Ισραήλ! Προσοχή, αναφερόμαστε σε πολίτες του Ισραήλ, όχι στα 4 - 5 εκατομμύρια υπόδουλων Παλαιστινίων που ζουν στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι υπάγονται τυπικά στην "Παλαιστινιακή Αρχή". "Θα πρέπει να υπογράψετε μία δήλωση νομιμοφροσύνης στο κράτος του Ισραήλ, στη σημαία του, στον εθνικό του ύμνο, στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του και να αναγνωρίσεται ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος εβραϊκό και σιωνιστικό" δήλωσε ο Λίμπερμαν προς τους Άραβες πολίτες του Ισραήλ και διακήρυξε ότι όποιος αρνήται να υπογράψει αυτή τη δήλωση θα χάνει αμέσως την ισραηλινή υπηκοότητα και θα απελαύνεται από τη χώρα. Παράλληλα, το Τελ Αβίβ, κατά τον Λίμπερμαν πρέπει να αρπάξει και να ενσωματώσει όσα εδάφη της Δυτικής Όχθης θέλει.
Ο Λίμπερμαν έχει γίνει βεβαίως παγκοσμίως διάσημοςαπό το Μάιο του 2006, όταν ζήτησε να... εκτελούνται οι Άραβες βουλευτές του Ισραήλ που τάσσονται με δηλώσεις τους υπέρ της Χαμάς! Φασίστες όμως δεν υπάρχουν μόνο στο κόμμα του Λίμπερμαν. Πριν ακόμηαρχίσουν τα αιμοσταγή ισραηλινά στρατεύματα να σφάζουν γυναικόπαιδα στη Γάζα και να βομβαρδίζουν σχολεία, νοσοκομεία και αποθήκες του Ο.Η.Ε., ο στο Λικούντ του ακροδεξιού υποψηφίου πρωθυπουργού Νετανιάχου έγιναν εσωκομματικές εκλογές για να καθοριστεί η σειρά των υποψηφίων βουλευτών. Εκεί αναδείχτηκαν σε νέα πολιτικά αστέρια του κόμματος δύο αποτρόπαιες προσωπικότητες της ισραηλινής Ακροδεξιάς. Ο πρώτος ονομάζεται Μοσέ Φάιγκλιν και εκτός από το ότι ζητάει να μην εκπροσωπούνται καθόλου στο κοινοβούλιο οι άραβες πολίτες του Ισραήλ και να κόψει το Τελ Αβίβ το... νερό και το ηλεκτρικό (!) στους Παλαιστίνιους, επιπλέον δηλώνει εδώ και χρόνια θαυμαστής του...Αδόλφου Χίτλερ!! Στο πλάι αυτού του απόθανου "εβραιοναζί" Φάιγκλιν βρίσκεται και ο Εχούντ Γιατόμ, πρώην ασφαλίτης που διεξάγει την προεκλογική του καμπάνια στη βάση του φρικαλέου γεγονότος ότι έγινε γνωστός επειδή έλιωσε με πέτρες τα κεφάλια δύο Παλαιστινίων που είχε συλλάβει! Οι δύο κτηνώδεις τύποι είχουν εκλεγεί σε θέσεις που σίγουρα τους εξασφάλιζαν με άνεση βουλευτική έδρα και ο Ντενιάχου προσπαθούσε με μηχανοραφίες να τους "κρύψει" από τη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς ξέσπασε μεγάλος σάλος όταν οι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες αποκάλυψαν το ποιόν τους.
"Υποψήφιοι του Λικούντ υπερασπίζονται θέσεις που γειτονεύουν με το φασισμό" τόνιζε π.χ. στους τίτλους της η ισπανική Ελ Παΐς, καθώς το φαινόμενο δεν περιορίζεται σε αυτούς τους δύο. "Ο Ντενιάχου υπερφαλαγγίστηκε ολοκληρωτικά από τα δεξιά του" έγραφε τότε η Μοντ. Φυσικά, όλα αυτά είναι λεπτομέρειες σε μια χώρα όπου όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της είναι βουτηγμένοι στο αίμα - αν είναι δυνατό να αποκαλέσει π.χ. κανείς "κεντροαριστερό" έναν αιμοδιψή δολοφόνο σαν τον Εχούντ Μπαράκ "σύντροφο" του Γιώργου Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή! Έτσι, ακόμα και το φασιστικό κόμμα του Λίμπερμαν δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να συμμετάσχει σε κυκυβερνητικό συνασπισμό μόνο με το συγγενές κόμμα του Ντενιάχου και όχι ακόμα και με το... Εργατικό Κόμμα(!), στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συνασπισμού που θα κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα. Από την άλλη πλευρά ο Ντενιάχου με τους "εβραιοναζί" του δεν έχει κρύψει την προτίμησή του για το σχηματισμό κυβέρνησης με τους Εργατικούς και έχει κοινοποιήσει την πρόθεσή του να αφήσει τον Εχούντ Μπαράκ υπουργό Άμυνας, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη δουλειά που έκανε για το σφαγιασμό των Παλαιστινίων στη Γάζα. Ούτε ο Μπαράκ θα έχει φυσικά καμία αντίρρηση για μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία, αν τα εκλογικά αποτελέσματα την επιτρέψουν.


Η ουσία πάντως είναι ότι ο μιλιταρισμός της ισραηλινής κοινωνίας, οι συνεχείς δολοφονίες δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων αμάχων, διαπαιδαγώγηση σταδιακά εκατομμυρίων ισραηλινών στρατιωτών στην κτηνώδη συμπεριφορά ενός στρατού κατοχής που διαπράττει ατιμώρητα φρικώδη εγκλήματα, η ψυχολογίαάρπαγα ληστή που καλλιεργεί σε εκατομμύρια Ισραηλινούς, η διαρκής αρπαγή γαιών των Παλαιστινίων και τόσα άλλα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα το μη αναστράψιμο εκφασισμό της Ισραηλινής κοινωνίας και τη μετατροπή του κράτους του Ισραήλ σε τρομερό κίνδυνο όχι μόνο για τη Μ. ανατολή, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου