Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ


Την Πέμπτη 3/12, και ενώ υπήρχε απόφαση του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, η πρυτανική αρχή αποφάσισε να παραμείνει κλειστή η σχολή με το πρόσχημα των κρουσμάτων του ιού Η1Ν1. Κόσμος συγκεντρώθηκε από το πρωί έξω από την ΑΣΟΕΕ για να διαμαρτυρηθεί για την κατάπτυστη απόφαση του Πρύτανη υπό την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να κυκλώσει την σχολή με ΜΑΤ. Στην προσπάθεια των φοιτητών να διεκδικήσουν στην πράξη το αναφαίρετο δικαίωμα τους να πραγματοποιήσουν Γ.Σ., αλλά και ενάντια στην κατάφορη καταπάτηση του ασύλου δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η καταπάτηση του ασύλου με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται προκειμένου να παρεμποδίσει την διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και την οργάνωση του κινήματος, που κατοχυρώνει στην ουσία το άσυλο. Γίνεται με στόχο την κάμψη του φοιτητικού κινήματος και κάθε αγωνιστικής διάθεσης και ρεύματος εν όψει των κινητοποιήσεων του φετινού Δεκέμβρη. Ένα Δεκέμβρη που με όπλο την εμπειρία της περσινής εξέγερσης της νεολαίας τροφοδοτεί τους αγώνες του σήμερα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας απέναντι σε εκπαίδευση και εργασία (ΚΕΣ, ν.Πλαίσιο, Stage, απολύσεις, ασφαλιστικό).

Είμαστε μια γενιά που δεν σκύβει το κεφάλι. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και διευθυντές στέλνουν τους μαθητές εκδρομές, κλείνουν τα σχολεία με πρόφαση τη γρίπη, για να μην κατέβουν στις πορείες. Πήραν την απάντησή τους: σε 400 σχολεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν καταλήψεις, γιατί έτσι εμείς, η "γενιά του καναπέ" τιμούμε τον Αλέξη.
Πρυτάνεις, Χρυσοχοϊδης και Γ.Παπανδρέου προσπάθησαν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. Απάντηση μας: 50 Πανεπιστημιακές Σχολές είναι ήδη σε Κατάληψη.

Η συνέχεια έπεται μεγάλη και νικηφόρα...
Εφέτος θα γιορτάσουμε έναν πολύ θερμό Δεκέμβρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου