Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ

Στο τεράστιο πρόβλημα υποδομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αγκάθι αποτελεί το κτιριακό πρόβλημα της Ρόδου. Η έλλειψη υποδομών για εστίες, γραφεία καθηγητών, συλλόγων, χώρων διδασκαλίας κ.λπ. μπαλώνεται με την ενοικίαση άλλων κτιρίων από ιδιώτες. Δεν προσφέρονται έτσι λύσεις διαρκείας. Την καθυστέρηση για την εύρεση μιας μόνιμης, πρακτικής επίλυσης σιγοντάρουν γενικόλογες τοποθετήσεις, που είτε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, είτε προσπαθούν να την υπερπηδήσουν αντί να την αλλάξουν. Την κατάσταση συντηρεί συνειδητά η κρατική γραφειοκρατία που κάθε τόσο βρίσκει νέες δικαιολογίες για να καθυστερεί την ανακατασκευή του κτιρίου 7ης Μαρτίου και την παραχώρηση κτιρίων του ΠΙΚΠΑ (παλιό στρατόπεδο) στο Πανεπιστήμιο.
Ως εδώ! Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Ρόδου πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου αφού αυτά φαίνεται να μην αρκούν. Τίποτα άλλωστε δεν έχουμε πετύχει κινούμενοι μέσω επιστολών, παρακαλητών ή κινήσεων ανούσιας εκτόνωσης.

• Ζητάμε την απεμπλοκή του Πανεπιστημίου από τη διαδικασία ενοικίασης χώρων από ιδιώτες και τη διεκδίκηση μόνιμων βιώσιμων λύσεων από το δημόσιο.
• Την εκμετάλλευση εγκαταλειμμένων κτιρίων του Πανεπιστημίου όπως και κτιρίων του δημοσίου γύρω από αυτό, τα οποία με απαράδεκτες αφορμές δεν μας παραχωρούνται ως τώρα (παλιά μαγειρεία, κτίρια απέναντι από κυλικείο κ.λπ.)
• Την ανακατασκευή του κτιρίου 7ης Μαρτίου.
• Την κατασκευή εστιών στο πανεπιστήμιο.
• Την παραχώρηση του χώρου του ΠΙΚΠΑ και τη διαμόρφωση των κτιρίων καταλλήλως ώστε να χρησιμοποιηθούν από πανεπιστημιακές διοικητικές υπηρεσίες και τους φοιτητικούς συλλόγους. Απόσυρση του στρατιωτικού νηπιαγωγείου.

• Προχωράμε σε κατάληψη του στρατοπέδου από τον φοιτητικό σύλλογο και χρήση του από τους φοιτητές (φωτοτυπικό, γραφεία συλλόγων, εκδηλώσεις).
• Κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια και κατάθεση του πλαισίου.
• Νέα Γενική Συνέλευση για αποτίμηση των αποτελεσμάτων των κινητοποιήσεων μας και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων για την επίλυση του κτιριακού.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
στο ΤΜΣ

1 σχόλιο:

  1. Για πολλοστή φορά ο φοιτητικός σύλλογος ψήφισε το θεσμολαγνικό-γραφειοκρατικό πλαίσιο της ΔΑΠ. Ένα πλαίσιο που δεν λύνει το πρόβλημα του κτηριακού. Εδώ και ενάμιση χρόνο ψηφίζονται τα πλαίσια της συγκεκριμένης παράταξης με αποτέλεσμα να συντηρείται το πρόβλημα. Ο σύλλογος φοιτητών πρέπει επιτέλους να πάρει μια αγωνιστική απόφαση και να αναλάβει ο ίδιος δράση, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν περιμένουμε από τους Δαπίτες να κατεβάσουν ένα πλαίσιο της προκοπής. Ζητάμε από τους φοιτητές να πάρουν απόφαση να κινητοποιηθούν οι ίδιοι και να υλοποιήσουν οι ίδιοι τις αγωνιστικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή