Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: Το τρίπτυχο της εξουσίας : Βία, Τρόμος, Καταστολή

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Το τρίπτυχο της εξουσίας : Βία, Τρόμος, Καταστολή

Χθες γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας.

Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές. Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια. Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

Οι κυβερνήσεις για άλλη μια φορά καταστέλλουν τον κόσμο που υψώνει ανάστημα στην πολιτική τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιούν φασιστικές πρακτικές για να σωπάσουν τον κόσμο που αντιδρά. Χημικά συλλήψεις ξύλο και απόπειρες δολοφονίας είναι ο διάλογος που καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει, αυτοί και οι φορείς τους στα σωματεία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ) και στα Πανεπιστήμια (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,ΠΑΣΠ). Τώρα είναι η χρονική στιγμή να σταματήσει η στήριξη αυτού του δικομματισμού σε όλα τα επίπεδα, ας τους δείξουμε ότι δεν θα καταστρέψουν ότι έχουν χτίσει τα κινήματα τόσα χρόνια!


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!


ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΑΑΚ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου