Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: Το πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη ταξική ...

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Το πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη ταξική ...


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, - πέρα από σύμβολο εναντίωσης στην εκμετάλευση και στον ιμπεριαλισμό- αποτέλεσε σημείο αναφοράς όλων των κοινωνικών κινημάτων που σφράγισαν με την παρουσία τους, την μεταδικτατορική ιστορία της χώρας. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, ουδέποτε αποτέλεσε μια επέτειο κλεισμένη σε γυάλα, αποσπασμένη από τις κοινωνικές διεργασίες και τα ζητήματα που έθετε η πραγματικότητα. Αντίθετα, πάντοτε χρωματιζόταν από τη φάση στην οποία βρισκόταν το λαϊκό κίνημα
και ειδικά οι αγώνες της νεολαίας, πολλές φορές μάλιστα απελευθέρωνε τη συσσωρεμένη κοινωνική δυναμική, πυροδότησε και αναζωπύρωσε κινηματικές διαδικασίες. Στην σημερινή συγκυρία η εξέγερση του Πολυτεχνείου λαμβάνει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη επίθεση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΕΕ) στα κεκτημένα της εργαζόμενης πλειψηφίας και της νεολαίας με την αρση των αφαλιστικών δικαιωμάτων, την προώθηση των αναδιαρθρώσεων στην εργασία και στην εκπαίδευση(πολυνομοσχέδιο, Νόμος Πλαίσιο),με τις ιδιωτικοποιήσεις, με την ένταση του κοινωνικού ελέγχου και της καταστολής, με την αναίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Για όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα της συγκυρίας πιστεύουμε ότι το Φοιτητικό Κίνημα πρέπει νμα βγει μπροστά με κινητοποίσεις και στόχο την ανατροπή των μεταρυθμήσεων και για την υλοποίηση των αιτημάτων του όλο αυτό το διάστημα. Μια τέτοια διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει μόνο μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις !


Ψωμί-Παιδιά-Ελευθερία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου