Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

<<Μονόδρομος τα μνημόνια 1, 2 και…3>>
 
...ή αλλιώς , η εξαθλίωση  ενός ολόκληρου λάου !!!
 
Αμέσως μετά την ψήφιση του μνημονίου ΙΙΙ καμία αλλαγή δεν υπήρξε στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) απέναντι  στην διάλυση των λαϊκών κεκτημένων, των κοινωνικών παροχών και εργασιακών δικαιωμάτων, αντίθετα το μνημόνιο 3 πατώντας πάνω στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση των μνημονίων 1 και 2, έρχεται να βυθίσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα σε μια κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση
     Με την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας για το λαό, πλήθος εργα­ζομένων του δημοσίου τομέα απειλούνται, πέρα από πρόσθετες μειώσεις μισθών, και με μαζικές απολύσεις. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο μπαίνει για άλλη μια φορά η τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς με απολύσεις απειλείται μεγάλος αριθμός Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστη­μίων και ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα.
     Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται απολύσεις υπάλληλων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού Οικονομικού, και Διοικητικών γραμματέων που εργάζονται με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου Χρόνου. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο υπουργείο Παιδείας, το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σε 4 Πανεπιστήμια (ΑΠΘ, Ιωαννίνων, Αιγαίου και Πάντειος) και 5 ΤΕΙ (Αθήνας, Πειραιά, Κρήτης, Λάρισας και Πάτρας).
     Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του  Πανεπιστημίου αιγαίου συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των  Διοικητικών Υπαλλήλων, κηρύσσοντας στάση εργασίας την με ταυτόχρονη κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος.
Τη στιγμή που η κυβέρνη­ση, υπηρε­τώντας ξεκάθαρα τα συμφέ­ροντα του κεφαλαίου και τις επιταγές της Τρόικας, απαιτεί από το λαό να γίνει θυσία στο βωμό του χρέους, ισοπεδώνοντας εργασία-υγεία-παιδεία, εμείς στεκόμαστε εμπόδιο και στηρίζουμε τον αγώνα των διοικητικών υπάλληλων καλώντας την ολόκληρη την φοιτητική κοινότητα να στηρίξει αυτό τον αγώνα μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι αυτές του κεφαλαίου παλεύοντας για την ανατροπή του νόμου πλαισίου και όλων των αντιλαϊκών πολιτικών  του κεφαλαίου
.

 
Στον εργασιακό τομέα (εργασιακά δικαιώματα)
Μεγάλη μείωση στις αποζημιώσεις των απολύσεων .
Καταργείτε το 5ημερο και γίνεται 6ημερο .
Απελευθέρωση επαγγελμάτων Μείωση του βασικού μισθού (που πλέον δεν θα πέρνα από την διαπραγμάτευση των κοινωνικών φορέων αλλά θα ορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό εργασίας ).
                Απολύονται 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015 και βγαίνουν σε εφεδρεία 25.000 μέχρι το 2013.
Στις κοινωνικές παροχές (υγεία –εκπαίδευση -επιδόματα )
-Τέλος στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων (6,97 δις).
Περικοπές στην υγεία , ην εκπαίδευση  και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  (κατά 1,11 δις).
Καταργούνται τα εποχιακά δικαιώματα του ΟΑΕΔ .
Αποκρατικοποιήσεις
ιδιωτικοποιούνται ΔΕΗ. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ και ξεπουλιούνται δρόμοι λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και οι περιουσίες των ΑΕΙ.
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου