Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: Γενική Συνέλευση του Τ.Μ.Σ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γενική Συνέλευση του Τ.Μ.Σ


Τέρμα πια στις εκτονώσεις

Εμπρός για Συνελεύσεις-Καταλήψεις-Διαδηλώσεις



Πριν καλά καλά διαβείς τη πόρτα του παν/μίου, γνώριζες πως τα επόμενα              τέσσερα ( τουλάχιστον ) χρόνια όπου θα πραγματοποιείς τις σπουδές σου στο νησί, από οικονομικής πλευράς, θα ήταν αρκετά δύσκολα. Σε κοινωνικό επίπεδο, η φτώχεια και η εξαθλίωση, λόγω συγκεκριμένων πολιτικών  που ακολουθούσαν και ακολουθούν οι κυβερνώντες αυτής της χώρας, ήταν μερικοί από τους παράγοντες που σε έκαναν να νιώθεις ανασφάλεια για το μέλλον. Εδώ που τα λέμε, όχι και άδικα. Ερχόμενος-η στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, αντιλήφθηκες σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα προβλήματα που διέπουν τη συγκεκριμένη πανεπιστημιακή μονάδα. Αγανάκτησες, θύμωσες, απογοητεύτηκες… Ένα πράμα όμως είναι σίγουρο, και αυτό δεν απορρέει από το γεγονός ότι είμαστε ‘’ρομαντικοί - ουτοπιστές αριστεροί’’, το έχει αποδείξει η ιστορία: ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ…! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Με την εγγραφή σου στη σχολή, αυτοδικαίως , γίνεσαι και μέλος τους Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών. Ο Φοιτητικός Σύλλογος , είναι ο συνδικαλιστικός σου φορέας στα πλαίσια του οποίου έχεις το δικαίωμα να ασκείς την πολιτικο-συνδικαλιστική σου δράση και να διαμορφώσεις τις κατάλληλες ( για σένα ) συνθήκες σπουδών. Μη ταράζεσαι με τη λέξη ‘’συνδικαλισμός’’. Δεν είναι μόνο αυτό που ακούς στα Μ.Μ.Ε  περι ‘’βολεψάκηδων καλοπληρωμένων συνδικαλιστών’’. Υπάρχει ο συνδικαλισμός της υποταγής και της ανάθεσης ,όμως υπάρχει και ο συνδικαλισμός του αγώνα από τα κάτω και της διεκδίκησης των λαϊκών συμφερόντων. Εσύ με ποια πλευρά θες να είσαι; Και το σημαντικότερο: Σε ποια μεριά προσπαθείς να είσαι...;
Το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του Φ.Σ είναι η Γενική Συνέλευση. Σε αυτή, συμμετέχει το σύνολο της εγγεγραμμένης φοιτητικής κοινότητας, παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και κατάθεσης πολιτικής θέσης στον οποιοδήποτε. ΟΧΙ, δεν χρειάζεται να είσαι μέλος κάποιας παράταξης ή να συμμετέχεις σε κάποιο σχήμα για να έχεις δικαίωμα λόγου.!  Αυτή η αντίληψη, καλλιεργείται εσκεμμένα  από τις καθεστωτικές παρατάξεις ( ΔΑΠ-ΠΑΣΠ ) και αποσκοπεί στην υποτίμηση της δύναμης που έχει μια Γενική Συνέλευση καθώς και στον μακροπρόθεσμο εκφυλισμό της διαδικασίας. Προφανώς, δεν συμφέρει τους εκπροσώπους των μνημονιακών κομμάτων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι φοιτητικοί σύλλογοι να αποκτήσουν αγωνιστική πορεία ενάντια στα συμφέροντά τους, οπότε αρκούνται στο να αποφασίζουν για το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, σε κλειστές διαδικασίες όπου έχουν την ‘’ασφάλεια’’ της πλειοψηφίας.  Η Φοιτητική Αριστερή Παρέμβαση ( Φ.Α.Πα ), έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο στη συνδικαλιστική της δράση, την ενδυνάμωση της φωνής των μαζών μέσα από τις Γ.Σ, και θα αγωνίζεται σε όλα τα συνδικαλιστικά επίπεδα με σκοπό να απομονώσει λογικές στείρων αποφάσεων εκπορευόμενες από κλειστές διαδικασίες ‘’πεφωτισμένων’’ όπως  αποτελεί για εμάς το Διοικητικό Συμβούλιο. Το σημαντικότερο στις Γενικές Συνελεύσεις, είναι ο αμεσοδημοκρατικός τρόπος λειτουργίας και η διαπάλη των πολιτικών αντιλήψεων και αντιθέσεων που λαμβάνουν χώρα σε αυτές τις διαδικασίες. Με απλά λόγια, για εμάς ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι ζωτικής σημασίας και θεωρούμε πως μόνο προωθητικά μπορεί να λειτουργήσουν για το σύλλογο. Άλλωστε με αυτές τις αρχές ‘’κινούνται’’ και τα ίδια τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. πανελλαδικά.
 Αν το φοιτητικό κίνημα έχει πετύχει νίκες στο παρελθόν, το χρωστάει στις μαζικές διαδικασίες και τον αγωνιστικό χαρακτήρα που απέκτησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ύστερα από απαίτηση των Γενικών Συνελεύσεων. Μέσα από τη καθημερινή διαπάλη και τριβή με το υπάρχoν σύστημα, υπάρχει η δυνατότητα πολιτικών μετατοπίσεων και αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος της φοιτητικής κοινότητας. Το άσυλο, η σίτιση και η στέγαση, ένα ισχυρό πτυχίο με εργασιακό αντίκρισμα, είναι λίγα μόνο από τα κεκτημένα του παρελθόντος που προσπαθούν πλέον μέσα από νόμους πλαίσια να  άρουν. Εσύ θα μείνεις άεργος, ή θα πάρεις τη κατάσταση στα χέρια σου; Καμία κυβέρνηση με οποιοδήποτε πρόσημο δεν πρόκειται να εγγυηθεί φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις αν οι ίδιοι εμείς δεν ‘’αποτάξουμε τους σωτήρες’’ και δεν διεκδικήσουμε στο έπακρoν , μακριά από λογικές ανάθεσης οι οποίες μόνο ανασταλτικά μπορούν να λειτουργήσουν για το κίνημα, όλα όσα μας ανήκουν!
                  
Σας καλούμε λοιπόν τη Παρασκευή στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κτηρίου ‘’Κλεόβουλος’’ και ώρα 14:30 στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών με θέματα :  1)  Φοιτητική Μεριμνα 
                      2)  Οδηγός Σπουδών.

Σκοπός μας είναι  να αποφασιστεί ένα αγωνιστικό πλαίσιο με συγκεκριμένη προοπτική καθώς επίσης και να κινηθεί ο Φ.Σ στο επόμενο διάστημα συγκρουσιακά , υπερασπιζόμενος τα ενιαία  φοιτητικά συμφέροντα απέναντι από κάθε λογική εκτόνωσης, διάσπασης και περιχαράκωσης.

ΌΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ…!
     

    Φοιτητική Αριστερή Παρέμβαση
                                
                        (σχήμα της Ε.Α.Α.Κ. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου